-

Milieuvriendelijke verpakking

vorige paginaprintversie
Zeilmakersstraat 39 • 8601 WT Sneek
Postbus 67 • 8600 AB Sneek
Telefoon (0515) 41 33 68
Telefax (0515) 41 82 45
KVK nr. 010.66.742
info@hettinga.nl

Milieuvriendelijke verpakking

LDPE en het milieu

In vergelijking tot andere materialen, zoals papier en karton, wordt bij de productie van LDPE veel minder energie en water verbruikt. Verder is het zeer goed te recycleren en het wordt voor een belangrijk deel ook gebruikt als brandstof bij diverse verbrandingscentrales. 

Wat betekent het, als een plastic zak biologisch afbreekbaar is:

Biologische afbraak is een proces waarbij organische stoffen (stoffen die koolstof bevatten) afgebroken worden door de natuurlijke activiteit van micro – organismen, zoals bacteriën en schimmels. Stoffen die zich op deze manier laten afbreken, noemt men biologisch afbreekbaar.

Wat betekent het, als een plastic zak composteerbaar is:

Composteren is een biologisch proces waarbij bio-degradeerbaar materiaal door micro-organismen en kleine ongewervelden onder gecontroleerde omstandigheden wordt afgebroken tot een stabiel eindproduct.

Toepassingen uit de praktijk:

U kunt uw product wel verpakken in een composteerbare verpakking, als de eindverbruiker vervolgens de verpakking in de grijze container stopt is er nog niets bereikt.

Voorbeelden uit de praktijk, waarbij de verpakking zijn doel bereikt, zijn bijvoorbeeld de bio-degradeerbare folie’s die landbouwers inzetten.

Na de oogst kan de folie mee omgeploegd worden en wordt daarna door een natuurlijk proces afgebroken.

Steeds meer is er vraag naar dit soort producten, Hettinga Sneek gaat zeker mee in deze ontwikkeling. Neem contact op voor meer informatie.

 

 

Meer weten over plastic verpakkingen?
zoom in
  • Milieuvriendelijke verpakking - Hettinga Sneek
rollder
milieu vriendelijke verpakkingen