Over ons

Home Over ons

Hettinga Sneek; actief sinds 1916

Hettinga is een echt familiebedrijf, sinds 1916! Een bescheiden, op kwaliteit gericht, familiebedrijf in Sneek, gevestigd op industrieterrein De Hemmen, met een groot klantenbestand.

Onze klanten

Deze klanten kiezen geregeld voor de verpakkingen en oplossingen van Hettinga:

  • Ziekenhuizen,
  • Voedingsproducenten,
  • Snoepproducenten,
  • Bedrijven in de maakindustie
  • Bouwbedrijven

Bent u benieuwd naar onze referenties? Op deze pagina komen een aantal klanten van ons aan het woord. Hettinga staat bekend om haar oplossingsgerichtheid, maatwerk. De korte lijnen met de leverancier vinden we zeer belangrijk.

Van papier naar plastic?

Sinds 2003 is Hettinga Sneek gevestigd aan de Zeilmakersstraat, Industrieterrein De Hemmen, in Sneek. De geschiedenis begon echter eerder. In 1916 werd de Fa. Hettinga opgericht als kantoorboekhandel door Dhr. Hettinga sr. Begin jaren 50 nam Pieter Hettinga het roer over. Met de kennis die hij had opgedaan bij Sidac België, werden de pennen, inktlappen en ansichtkaarten langzaam verdrongen door wat men toen noemde:” kunststof verpakkingen “. De kantoorboekhandel veranderde langzamerhand in een verpakkingsgroothandel. Jaren volgden met een duidelijke overgang van papier naar plastic verpakkingen. Alle verpakkingen van groot tot klein werden vervangen door plastic zakken en hoezen.  In 1983 is Fa. Hettinga, toen nog op het Hoogend in Sneek met zicht op de beroemde Waterpoort, overgenomen door Pieter Eppinga. In de loop der jaren is Hettinga zich meer en meer gaan specialiseren in flexibele kunststof verpakkingen (plastics) voor de industriële gebruiker.

In 2008 is Anton Eppinga, na een loopbaan bij de Koninklijke Marechaussee, in het bedrijf begonnen. Vanaf 2014 staat hij aan het roer en vaart men nog steeds volgens de zelfde koers, waarbij wij onze missie als volgt hebben gedefinieerd:

Wij geloven dat onze verpakkingsproducten betrouwbaar hun kwaliteit en waarde bewijzen wanneer standaard geen oplossing biedt. Wij willen dagelijks bewijzen dat wij specialisten zijn in maatwerk die met kennis van zaken meedenken en het beste plastic verpakkingsproduct leveren voor uw specifieke behoefte.

Dat doen wij pragmatisch, met oog voor menselijke maat en op basis van persoonlijk contact.

Zeer ervaren en bekend op de industriële markt

Door deze specialisatie op de industriële markt spreken wij uw taal en omdat wij met korte lijnen werken heeft u vrijwel meteen een klantgerichte oplossing op uw verpakkingsvraag. Hierdoor staan wij garant voor ruim 100 jaar ervaring, waar u als klant van profiteert!

Duurzaamheid

Plastic en duurzaamheid; gaat dat samen? Hettinga vindt van wel en speelt hier ook op in. Bijvoorbeeld door zo weinig mogelijk aan verspilling te doen. Meer over Hettinga en milieu en plastic leest u hier.

Kom eens langs in Sneek!

Wij zijn gevestigd op industrieterrein De Hemmen in Sneek. Deze schitterende zichtlocatie langs de nieuwe A7 is niet te missen. Graag verwelkomen wij u in ons prachtige pand.