Bespaar kosten met A-kwaliteit plastic zonder regeneraat. Door naar de kwaliteit van de folie te kijken kunt u de verpakkingskosten en het folieverbruik reduceren.

Hettinga Sneek levert voornamelijk plastic van A-kwaliteit. Dat betekent plastic zonder regeneraat. Regeneraat is een uit afval herwonnen grondstof, oftewel geproduceerd uit gerecycled plastic (LDPE). Het gebruik van regeneraat gaat vaak ten koste van de kwaliteit van het eindproduct en zorgt ervoor dat folies niet helder transparant zijn. A- kwaliteit plastic is van hoogwaardige kwaliteit. Het eindproduct is flexibel, behoud ook na lange tijd zijn sterkte en is zeer goed recyclebaar. Daarnaast is het eindproduct helder transparant.

Gerecycled plastic

Regeneraat wordt verkregen door het zuiveren, malen en smelten van kunststof afval en productieafval. Dit afval is van diverse oorsprong (zuiver materiaal en gerecycled) en het resultaat verschilt op gebied van kleur en poreusheid. Hierdoor kan een constante kwaliteit niet gegarandeerd worden. Voor bepaalde eindproducten volstaat plastic met regeraat prima, bijvoorbeeld de productie van afvalzakken. Plastic verpakkingsmateriaal dat voldoen moet aan specifieke eisen, zoals foodgrade zakken worden om de bovenstaande redenen niet gemaakt van plastic met regeneraat.

Bespaar kosten met A-kwaliteit plastic

Het is erg verleidelijk om alleen naar de prijs van bijvoorbeeld folie te kijken. Echter, door naar de kwaliteit van de folie te kijken kunt u de verpakkingskosten en het folieverbruik reduceren. Een folie van hoogwaardige kwaliteit kan zelfs zorgen voor lagere kosten per ingewikkelde pallet.

Kiest u voor bijvoorbeeld wikkelfolie met regeneraat dan behoudt de folie veel minder lang zijn sterkte wat op ten duur invloed heeft op de palletstabiliteit. Benieuwd wat A-kwaliteit plastic voor uw bedrijf kan betekenen?

Stel hier uw vragen

OF BEL: (0515) 41 33 68

plastic met regeneraat