Home nieuws Uitgelichte projecten plastic verpakkingen

Uitgelichte projecten plastic verpakkingen Hettinga

In onze serie ‘uitgelichte projecten’ nemen we u mee in de verschillende soorten aanvragen die we binnenkrijgen bij Hettinga voor plastic verpakkingen, de problemen die we oplossen voor onze klanten  en de soorten klanten die beroep op ons doen.

LDPE zakje verpakken Sapim

07-2021 / Voor het verpakken van spaken van het merk Sapim hebben wij LDPE zakje geleverd, full-colour bedrukt.

LDPE hoezen ter bescherming van walspanningskasten

07-2021 / Wij kregen van Damen Shiprepair de vraag voor LDPE hoezen ter bescherming van de walspanningskasten tegen water en verf. Deze ‘op maat gemaakte transparante afdekzak’ wordt inmiddels tot volle tevredenheid door ons geleverd.

MDPE zakken voor aluminium frames uit bad met nucleair water

07-2021 / Aluminum frames die in een bad met nucleair water hebben gelegen. Daar had het vraagstuk mee te maken, die NRG voor Hettinga had. De aluminium frames van NRG petten moeten uit een bad met nucleair water getakeld worden, om ze te kunnen vervoeren op hun terrein. Om te voorkomen dat ze onderweg water lekken worden de frames per stuk ingepakt, voordat ze vervoerd worden. Hettinga heeft voor dit proces MDPE zakken geleverd.

Gehele gamma aan verpakkingsmateriaal voor oppervlakte specialist in RVS

10-5-2021 / Voor een oppervlakte specialist in roestvast staal mogen wij het gehele gamma aan verpakkingsmateriaal leveren. Dit pakket aan verpakkingsmateriaal omvat onder andere:

 • dozen,
 • bedrukte tape,
 • handwikkelfolie,
 • zakken,
 • noppenfolie,
 • schuimfolie
 • en kanaalplaat.

Kanaalplaat wordt gebruikt om het bewerkte product te beschermen, alvorens het op de pallet te zetten. De producten zijn nat, waardoor een kartonnen palletplaat geen optie is. Er wordt dus kunststof kanaalplaat ingezet.

Maatwerk zakken, bedrukt in kleur en met logo, voor toeleverancier Automotive

10-05-2021 / Voor een toeleverancier in de automotive leveren wij diverse zakken op maat, bedrukt in kleur met het logo van de klant. Dit zijn zowel grote als kleine zakken. Deze zakken worden ingezet om onderdelen om te pakken, die men in bulk vanuit het Verre Oosten toegeleverd krijgt en vervolgens in kleinere aantallen distribueert over heel Europa.

Afzuigzakken op rol (op maat) voor meubelmaker

Probleem

Voor een meubelmaker hebben wij afzuigzakken op rol geleverd. Deze meubelmaker nam voorheen een standaard assortiment afzuigzakken af bij een leverancier, echter waren deze niet op maat gemaakt. Dit had als gevolg dat de zakken met enige regelmaat scheurden bij het plaatsen in de opvangbak.

Oplossing

In overleg met de klant is een maatvoering bepaald waarbij de zakken goed passen. Tevens hebben we geconstateerd dat de zakken dunner konden worden uitgevoerd, wat een besparing in plastic afval oplevert.

Bij maatwerk vragen wij een minimum afname. Goed om te weten is: mits u de zakken in een doos bewaard en niet in direct zonlicht plaatst kunt u de zakken jaren bewaren.

Zakken op maat voor dierencrematoria

Voor diverse dierencrematoria hebben wij zakken op maat geleverd. Waarom? Dierencrematoria halen de overleden huisdieren op bij dierenartspraktijken. Hiervoor moeten door het crematoria zelf geschikte zakken mee worden genomen. Die hebben dierenartspraktijken niet liggen.

Oplossing

Diverse crematoria doen daarom aanvragen bij ons voor zakken op maat. Dit kan in diverse maten, diktes en kleuren. Ook kunnen we de zakken bedrukken. Dit hebben we onder andere recent gedaan voor ‘Tierfriedhof Münster’

 • LDPE zakken
 • Verschillende maten, diktes en kleuren
 • Bedrukt

Op maat gemaakte hoezen voor grote machines van Redexim

Probleem

Redexim is een leverancier van ‘machines voor onderhoud van sportvelden/golfbanen, die wereldwijd opereert. Er werd gezocht naar een oplossing voor het inpakken van de machines voor transport. Voorheen gebeurde dit in wikkelfolie, echter biedt dit niet de uitstraling die bij hoogwaardige machines hoort. Op lange termijn gaat de folie loshangen en lubberen. Geen netjes gezicht en dit biedt verder geen enkele bescherming.

Oplossing

De oplossing die wij hebben geboden komt neer op custom-made blokbodemhoezen. Voor elk type machine is een eigen hoes ontwikkelt die perfect om het product past, goede bescherming biedt en tevens kwaliteit uitstraalt.

250 maatwerk afdekhoezen voor Bol.com

Probleem

Bol.com laat een nieuw distributiecentrum bouwen. Tussen het moment van gebruik nemen van en het neerzetten van de werkstations zit een wat langere periode. Stof en vuil zou dan het probleem zijn.

Oplossing

Bol.com was op zoek naar een grote partij grote afdekhoezen om werkstations af te kunnen dekken tijdens de bouw. Deze 250 stuks ‘op maat gemaakt afdekhoezen’ kunnen wij ze bieden.

Sterk transparant LDPE voor snijzaal Universitair ziekenhuis

We zijn benaderd door een Universitair Ziekenhuis in Nederland om plastic zakken te leveren voor gebruik in de snijzaal. Men was op zoek naar een leverancier die diverse formaten in sterk transparant LDPE kon leveren. Na het ontleden op de snijzaal worden diverse delen bewaard, men was hiervoor op zoek naar plastic zakken op maat.

Diverse breedtes witte krimpfolie voor hoogwaardige RVS producten

Probleem

Deze producent wilde een maatwerk oplossing voor veilig en onbeschadigd afleveren van hoogwaardige RVS producten. Denk aan  zuiveltanks, proces apparatuur en opslagtanks.

Oplossing

Wij mogen diverse breedtes witte krimpfolie leveren. Deze worden onder andere in een brandvertragende krimpfolie geleverd. Door het gebruik van krimpfolie kunnen afwijkende formaten en grote installaties verpakt worden op een manier dat deze veilig en onbeschadigd bij de klant komen. Verder hebben wij bijbehorende Ripack brander en diverse accessoires voor de Ripack brander geleverd.

 • Witte krimpfolie
 • Diverse breedtes
 • Brandvertragende krimpfolie
 • Bijbehorende Ripack brander en accessoires

Oplossing voor offshore bedrijf: ingekleurde zakken in plaats van transparante zakken voor boorplatformen

Het ontwikkelen van ingekleurde zakken voor dit offshore bedrijf was hoognodig. Waarom? dat vertellen we u hier onder.

Op boorplatformen hangen sensoren om gaswolken te detecteren. Dit offshore bedrijf maakte gebruik van transparante zakken op de platformen voor het verzamelen van afval.  Deze zakken deden de detectoren afgaan. De detectoren zagen de transparante zak als een gaswolk. Het gevolg hiervan was dat bij elke melding de gehele installatie / het gehele platform stil kwam te liggen.

Oplossing

In overleg met de klant is voor een ingekleurde zak gekozen in plaats van een transparante zak. We hebben deze ingekleurde variant eerst getest. Conclusie: deze zak werd niet als gaswolk gedetecteerd. Op verzoek van de klant zijn de zakken tevens bedrukt met hun bedrijfslogo.

 • Ingekleurde zak (rood)
 • LDPE
 • Zak met logo

De watersporter stimuleren Friesland schoon te houden: bedrukte vuilniszakken met “Opgeruimd Vaart Netjes”

Deze titel maakt u waarschijnlijk nieuwsgierig. Wat is het verhaal hier achter? Wij vertellen u graag hoe wij deze oplossing mochten aanbieden.

Van VVV Waterland van Friesland kregen we de vraag om bedrukte vuilniszakken te leveren. Het idee er achter is als volgt. Het aanleggen van een boot aan de vele Marrekrite ligplaatsen kost niets. Een bijdrage om deze aanlegplaatsen te behouden wordt daarom extra op prijs gesteld. Toeristen die gaan varen in Friesland kunnen voor een klein bedrag bij de plaatselijke VVV een wimpel van de Marrekrite aanschaffen, waarna zij gebruik mogen maken van de aanlegplaatsen van de Marrekrite.  Het idee van VVV Waterland van Friesland was om bij elke verkochte ‘wimpel van Marrekrite’ een vuilniszak weg te geven. Door een vuilniszak mee te geven proberen ze de watersporter te stimuleren Friesland schoon te houden en promoten ze tegelijkertijd onze mooie vaarprovincie.

Oplossing

De zakken zijn uitgevoerd in wit worden bedrukt met de tekst “Opgeruimd Vaart Netjes”. Ook zijn de logo’s van de betrokken partners bedrukt op de zakken. De volle zakken kunnen worden ingeleverd bij de vuilverzamelplaatsen van Marrekrite of in de jachthavens.

 • Witte (vuilnis)zakken
 • Met tekst en logo’s
 • LDPE

Voorbeelden van LDPE zakken

Custom-made krimphoezen om badkamers te beschermen tijdens transport zorgt voor tijdbesparing

Voor een producent van prefab badkamers maken we grote krimphoezen. Deze krimphoezen dienen als bescherming voor vooraf gefabriceerde badkamers tijdens transport en op de bouwplaat, alvorens ze gemonteerd worden. Voorheen was het de werkwijze om de prefab badkamer in met stretchfolie te wikkelen. Echter geven krimphoezen meer bescherming en zijn ook zijn ze eenvoudiger en sneller aan te brengen. De door ons aangedragen oplossing levert zo de volgende voordelen op: aanzienlijke tijdsbesparing, makkelijker voor het personeel, hoogwaardige en beschermende.

 • Op maat gemaakt
 • Goede bescherming
 • Eenvoudig aan te brengen

Voorbeelden van Krimphoezen

Leverancier barrelsauna’s krimphoezen voor transport

We zijn benaderd door een leverancier van barrelsauna’s, die krimphoezen zochten in een vrij uitzonderlijk formaat, namelijk: 3100mm x 1200mm x 1300mm. Deze had men nodig om de barrelsauna te beschermen tijdens transport. Dit is een forse, niet standaard maat. Wij hebben in overleg met de klant een oplossing op maat bedacht. Tevens hebben wij een bijbehorende Ripack brander bijgeleverd om de hoezen veilig te kunnen krimpen.

LDPE zakken om corona pakken af te voeren

We zitten er middenin. De COVID-19 crisis die wereldwijd gaande is, wat uitzonderlijke uitdagingen met zich mee brengt. In Nederland zijn de mooiste initiatieven al in razend tempo bedacht en uitgevoerd. Dat is erg mooi om te zien. Momenteel hebben wij voor een ziekenhuis én voor het ministerie van defensie twee opdrachten lopen voor LDPE zakken om corona pakken af te voeren. Deze kunnen wij direct uit voorraad leveren. Dankbaar om op deze manier te kunnen bijdragen.

Afdekhoezen voor generatoren en aggregaten in buitenopslag (verschillende formaten)

Een klant uit België vroeg om een proeforder van 5×10 stuks afdekhoezen in de onderstaande verschillende formaten. Hier worden generatoren en aggregaten mee verpakt die beschermd moet worden tijdens buitenopslag.

 • 2150x1400x2000 mm
 • 2800x1500x1900 mm
 • 3250x2000x2300 mm
 • 3800x2200x2300 mm
 • 4500x2200x2300 mm

Dit zijn XXL hoezen welke met de hand moeten worden vervaardigd. Deze hoezen maken wij uit een witte folie die 1 jaar bescherming tegen UV straling biedt onder West-Europese omstandigheden.

Kadaverzakken voor dierencrematorium met 2 verschillende bedrukkingen

Aan een Duitse klant hebben we bedrukte kadaverzakken mogen leveren. Deze worden in een dierencrematorium gebruikt om de dierlijke resten in af te voeren. Deze zakken worden voorzien van het logo van het dierencrematorium. Een Belgisch dierencrematorium heeft ook een order voor bedrukte zakken geplaatst. Dit crematorium laat echter de EG verordening op de zakken drukken. Dit is een compleet andere bedrukking voor hetzelfde doel.

Zakken voor een dierencrematorium

Voor een dierencrematorium hebben wij twee formaten zakken mogen leveren. Deze zakken worden ingezet om kadavers in af te voeren en dienden daarom van stevige kwaliteit te zijn. De zakken zijn uitgevoerd in zwart zodat de inhoud niet zichtbaar hoeft te zijn. De kleur en de formaten zijn in overleg met de klant bepaald en worden specifiek voor deze klant geproduceerd.

 • Stevige kwaliteit
 • Zwarte uitvoering
 • Formaat in overleg, oftewel maatwerk

Buisfolie voor een bedrijf in Amsterdam

Wij werden benaderd door een multi-national uit Amsterdam die een verpakkingsmachine hebben aangeschaft waarop men profielen wil gaan verpakken. Op deze verpakkingsmachine moest buisfolie komen te draaien om de profielen in te verpakken. Echter, in verband met de lay-out van de machine, mochten de rollen buisfolie geen grotere diameter dan 300 mm. hebben. Dit houdt in dat er relatief kleine rollen geproduceerd moesten worden, wat veel rolwisselingen tijdens productie inhoudt. Deze eis zorgde ervoor dat ze geen geschikte leverancier konden vinden, totdat ze met de hulp van Google bij ons uitkwamen. Conform de eisen leveren wij nu met de juiste rolopmaak buisfolie.

 • Speciaal formaat rollen
 • Exclusief

Pallethoezen/ krimphoezen op maat voor een producent in isolatiemateriaal

Voor een producent in isolatiemateriaal hebben wij krimphoezen op maat geleverd. Deze hoezen moeten een hoogte van 270 cm bedekken, inclusief de pallet en zijn niet standaard verkrijgbaar. In overleg met de klant hebben we het gewenste formaat bepaald. Daarvoor hebben we eerst een handgemaakt proefmonster geleverd. Naar aanleiding van dit proefmonster hebben we de definitieve maat bepaald en deze hoezen geproduceerd. Tevens hebben we een krimppistool geleverd om de hoezen te krimpen. Dit zodat de producten niet alleen goed gestabiliseerd zijn, maar ook de inhoud goed beschermd blijft.

 • Maatwerk
 • Exclusief (nergens verkrijgbaar)
 • Extra product geleverd

Meer projecten plastic verpakkingen

Dit zijn maar een paar voorbeelden van plastic verpakkingen en andere maatwerk projecten van Hettinga. Door de jaren heen hebben we de leukste en bijzonderste dingen mogen maken. Voor Heeft u ook een bijzondere aanvraag? Bent u benieuwd naar onze ervaring op gebied van plastic verpakkingen en welke projecten we nog meer hebben gerealiseerd? Bel dan gerust op. Geen vraag is te gek voor ons!