Home nieuws 5 folietips voor de juiste balans tussen kosten en palletstabiliteit

5 folietips voor de juiste balans tussen kosten en palletstabiliteit

Tip 1: Het wikkelen onderaan de voet van de pallet is het meest effectief.

Het extra aanbrengen van folie heeft over het algemeen weinig invloed op de palletstabiliteit. Daarnaast heeft u bij een hoger foliegebruik meer verpakkingskosten per pallet.

Tip 2: Houdt bij het kiezen van de folie rekening met palletgewicht, de vorm van de lading en het type lading.

Om problemen te voorkomen is het goed om te weten of uw goederen licht, zwaar, krimpen, nog moeten drogen of dat ze expanderen na het verpakken. Wordt de folie machinaal verwerkt, dan bepaald het type wikkelaar welke kwaliteit folie u moet gebruiken.

Tip 3. Haal de complete rek uit de folie.

Een traditionele stretchfolie wordt doorgaans onvoldoende uitgetrokken, wat resulteert in een onvoldoende gestabiliseerde pallet. Bij zowel manueel als machinaal gebruik is het daarom van essentieel belang om de complete rek uit de folie te halen. Omdat manueel verpakken erg arbeidsintensief is kan er voor worden gekozen om prestretch folie te gebruiken.

Prestretch folie vergt minder trekkracht en is daardoor eenvoudiger te plaatsen om de lading. Let wel op, wanneer u pre stretch folie aantrekt zal het sneller scheuren dan reguliere folie. Bij het manueel verpakken van een pallet is het handig om een foliedispenser met remsysteem te gebruiken. Hierdoor komt er een constante spanning op de folie wat de palletstabiliteit uiteindelijk ten goede komt.

Pakt u meer dan 10 pallets per dag in? Dan is een palletwikkelaar een optie. Wilt u de mogelijkheden met ons bespreken? Neem gerust contact met ons op!

Tip 4: Zorg ervoor dat de klevende kant van de folie op uw goederen terechtkomt.

Een logische tip, maar toch zien we dit vaak nog verkeerd gaan. Zorg ervoor dat de klevende kant van de folie op uw goederen terechtkomt. Als de klevende kant aan de buitenkant zit kunnen pallets aan elkaar kleven.

Tip 5. Stem het type stretchfolie en de wikkelaar op elkaar af.

Het is erg verleidelijk om alleen naar de prijs van de folie te kijken. Echter, door de wikkelaar en het type stretchfolie op elkaar af te stemmen kunt u de verpakkingskosten per pallet en het folieverbruik reduceren. Een duurdere folie kan zelfs zorgen voor lagere kosten per ingewikkelde pallet.

Stel hier uw vragen

OF BEL: (0515) 41 33 68

krimphoezen